Spelregels vuurwerk

Regio – Vuurwerk kopen kan dit jaar op 28, 29 en 30 december. Vuurwerk afsteken mag op 31 december vanaf 18.00 uur ‘s avonds tot 1 januari 02.00 uur ‘s nachts.

Ziet u iemand voor of na die tijd vuurwerk afsteken? Dan kunt u 0900-8844 bellen of als directe actie nodig is 112 en aan de politie doorgeven wat u ziet. Probeer zonder gevaar voor uzelf een foto/film te maken van diegene die vuurwerk afsteekt en geef dit door aan de politie. Zo heeft de politie meer bewijs tegen de verdachte(n). Liever anoniem een melding maken? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Niet geaccepteerd

Tijdens de jaarwisseling zijn veel mensen in actie om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Denk aan de wijkagent, medewerker van de gemeente, ambulanceverpleegkundige, brandweer. Zij moeten hun werk goed kunnen uitvoeren. Daar horen agressie, bedreigingen, intimidatie en beledigingen niet bij. Bij geweld tegen deze mensen treedt de politie direct op. Wie agressief is en/of geweld pleegt tegen mensen met een publieke taak, wordt snel en streng gestraft. Politie en het Openbaar Ministerie (OM) geven hoge prioriteit aan opsporing en vervolging van verdachten.