Spetterende jubileumuitvoering Kwiek

Nieuwveen – Het gouden jubileum van SV Kwiek is zaterdag met twee voorstellingen in De Ringkant gevierd.

Kwiek highschool.jpg

Scene uit Highschool van Meisjes 3 (foto: Bert Looij)

Meer dan 150 leden traden twee keer op voor een groot publiek. ‘s Middags zelfs volledig uitverkocht en ‘s avonds circa 200 bezoekers. De middagvoorstelling was er vooral één van de jongste jeugd. Kleuters, peuters toonden als piraten en elfjes hun kunstjes voor de opgekomen familie. De Heksen was een waar kunststukje van Meisjes I, maar ook de jongens lieten zich van hun beste kant zien op veel toestellen. Volwassenen, G-Gym, selectie en onder andere springgroep maakten er een echt Kwiekfeestje van. De middagvoorstelling liep wel een uur uit, in verband met de grote drukte en vele toestelwisselingen.
Dat zat ‘s avonds beter in elkaar en in vlot tempo werd de uitvoering volgens schema gebracht. Omdat er geen jonge jeugd meedeed, waren er drie gastoptredens. Een komische act (De Bouwvakkers) van Kwiek en Lenig uit Woubrugge. Een acrogym demonstratie van GymSport leiden en een bijna betoverende Rhõnrad oefening van Leon van der Velden uit Krommenie. Joke Tuinenburg en Peter Vos hadden tijdens de wissels interviewtjes met hun gasten en reikten aan het einde van de uitvoeringen medailles uit aan alle deelnemers (Kwiek 50 jaar Happy) Uiteraard waren er ook bloemen voor de vele vrijwilligers die zich hadden ingezet om de uitvoeringen tot een succes te brengen.
Volgende week zaterdag gaat de Kwiekjeugd op stap naar het Plaswijckpark en MonkeyTown. Zaterdagmiddag, 8 april, is er van 15.00 tot 18.00 uur een reünie in De Ringkant.