Speuren naar zwammen in de Haeck

Nieuwkoop – Paddenstoelen bestaan er in vele soorten, maar welke is nu welke? Op vrijdag 1 september houdt Natuurmonumenten een Paddenstoelenvaartocht naar Lusthof de Haeck.

Porseleinzwam (Oudemansiella mucida), Marasmiaceae, Plaatjeszwammen (Agaricales), Paddestoelen, Paddenstoelen, Steeltjeszwammen (Basidiomycetes), Fungi, flora, paddestoel, paddenstoel - Landgoed Spanderswoud, ?s-Graveland, Gooi en Vechtstreek, s-Gravelandse buitenplaatsen, Noord-Holland, Nederland, Europa

Porseleinzwam (Foto: NM / Ben Walet)

Eerst varen de deelnemers over poeltjes en door smalle sloten. Aansluitend is er in de idyllische lusthof een wandeltocht met een zoektocht naar paddenstoelen.

Sprookjesachtig
Lusthof de Haeck is ooit aangelegd als privé jacht- en visgebied door dr. W.H. Teupken. Het gecultiveerde natuurgebied veranderde langzaam in een afwisselend wandelbos. Het is een prachtige, sprookjesachtige, knusse plek omringd met weelderige bomen en water. Door het regenachtige weer van de afgelopen periode, is de kans groot om bijzondere paddenstoelen te zien.

Wie, wat, waar?
Datum: vrijdag 1 september 2017 (ook op 16 september, 07 oktober, 22 oktober)
Tijd: 13.00 uur – 16.00 uur
Wie: Leuk voor het hele gezin!
Kosten en meer info via  www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen