Sportblessure? Doe er nu iets aan!

Nieuwkoop – Veel competities lopen naar het einde of zijn reeds afgelopen. Voor veel sporters treedt een periode aan met wat meer rust en eindelijk is er tijd om blessures te laten herstellen.

HS blessure

Veel sporters weten van het bestaan van de sportfysiotherapeut. Echter, vaak wordt er bij een langer durende blessure gedacht dat het met rust wel over zal gaan. Echter, zodra dan, na de zomervakantie, de training hervat wordt blijkt dat de blessure toch opnieuw optreedt en dat men met de rust weinig is opgeschoten. Zeker voor die wedstrijdsporters is het nu zaak fit te worden zodat het volgende seizoen met minder problemen zal verlopen.

De sportfysiotherapeut is dé deskundige bij uitstek om een sportblessure te beoordelen, te onderzoeken en vervolgens aan te geven hoe daarmee om te gaan; soms door rust te nemen, maar veel vaker door aangepast te trainen en actief te werken aan het herstel. Veel blessures zijn bijvoorbeeld het gevolg van een verminderde stabiliteit en spiercontrole van de romp en door hier gericht aan te werken zijn problemen in het nieuwe seizoen te voorkomen.

Voor sportmedische begeleiding kunt u terecht bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop, waar de sportfysiotherapeuten Mark de Vos en Kim van der Pijl garant staan voor een deskundige behandeling en begeleiding op maat. Vaak wordt daarin samengewerkt met één van de manueel therapeuten of met de sportmasseur Remco Tuithof.

Meer informatie over sportblessures en de behandeling ervan vindt u op www.bakkerendevos.nl Wilt u persoonlijk advies of behandeling? Maak dan een afspraak via 0172-575261, mail naar info@bakkerendevos.nl of kom langs op Vijverhof 1 in Nieuwkoop.