Sportspreekuur slaat aan

Nieuwkoop – Het gratis sportspreekuur dat sinds begin september draait bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop, krijgt flink wat belangstelling.

Injury4

Iedere week zijn er wel een aantal sporters die zich bij de sportfysiotherapeuten melden met acute- of chronische klachten voor een blessurebeoordeling en/of advies over hoe met de blessure om te gaan. Het spreekuur wordt 1x per week gehouden op de dinsdagavond van 18 – 19 uur in de praktijk op de Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Vooraf aanmelden mag maar je kunt ook gewoon even binnen lopen.

Bij Bakker & De Vos zijn een drietal sportfysiotherapeuten werkzaam te weten Mark de Vos, Kim van der Pijl, beiden afgestudeerd op Master niveau en Linda Hoogendoorn die nog in opleiding is hiervoor. Deze sportfysiotherapeuten hebben ruime ervaring in de behandeling van sporters en, door hun eigen sportervaring, kunnen ze zich ook goed verplaatsen in de positie van de geblesseerde sporter.

Het spreekuur is zowel geschikt voor sporters met een recent opgelopen blessure als voor meer chronische klachten die maar niet over gaan. Bij acute blessures is het zinvol om te weten wat er aan de hand is , hoe lang het gaat duren en hoe je er het beste mee om kunt gaan en bij chronische blessures is het soms zinvol uit te zoeken waardoor het probleem niet over gaat. In het laatste geval wordt er vaak samengewerkt met de manueel therapeuten van het centrum.

Tenslotte hebben de sportfysiotherapeuten “korte lijnen” met de huisartsen en verschillende specialisten in de regio en dat maakt dat sporters soms eerder bij de specialist terecht kunnen. Uiteraard geldt dit met name bij de wat ernstiger blessures.

Dus sportblessure? Blijf er niet mee doorlopen maar vraag advies! De specialisten van Bakker & De Vos staan voor je klaar.