Sportspreekuur voorziet in behoefte

Nieuwkoop – Het gratis sportspreekuur bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop, voorziet duidelijk in een behoefte: al veel mensen met sport gerelateerde klachten bezochten dit spreekuur.

Het spreekuur wordt 1x per week gehouden op de dinsdagavond van 18 – 19 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop. De sportfysiotherapeuten Kim van der Pijl en Mark de Vos zijn aanwezig, beoordelen de blessure en geven advies over hoe met de blessure om te gaan of hoe deze te behandelen. Vooraf aanmelden mag maar je kunt ook gewoon even binnen lopen. Speciaal voor de leden van volleybalclub de Waterlanders is collega Denise Kempenaar op de dinsdagavond aanspreekbaar tijdens de trainingsavond in sporthal de Steupel.

De sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos hebben ruime ervaring in de behandeling van sporters en ze kunnen zich, door hun eigen sportervaring, ook goed inleven in de positie van de geblesseerde sporter.

Het spreekuur is zowel geschikt voor sporters met een recent opgelopen blessure als voor meer chronische klachten die maar niet over gaan. Bij acute blessures is het zinvol om te weten wat er aan de hand is , hoe lang het gaat duren en hoe je er het beste mee om kunt gaan en bij chronische blessures is het soms zinvol uit te zoeken waardoor het probleem niet over gaat. In het laatste geval wordt er vaak samengewerkt met de manueel therapeuten van het centrum.

Tenslotte hebben de sportfysiotherapeuten “korte lijnen” met de huisartsen en verschillende specialisten in de regio en dat maakt dat sporters soms eerder bij de specialist terecht kunnen. Uiteraard geldt dit met name bij de wat ernstiger blessures.

Dus sportblessure? Blijf er niet mee doorlopen maar vraag advies! De specialisten van Bakker & De Vos staan voor je klaar. Bel 0172-575261 of mail naar info@bakkerendevos.nl