Stap over de drempel van de Voedselbank

Nieuwkoop – Zo’n 41 gezinnen uit de gemeente Nieuwkoop maken gebruik van de Voedselbank. Wethouder Platen vraagt zich af of er meer vraag/behoefte is.

voedselbank

Wethouder Paul Platen vertelt op de gemeentelijke website over de Voedselbank en hoopt dat meer mensen die het nodig hebben, de stap richting Voedselbank durven te zetten.

Paul Platen: “De drempel om je aan te melden bij de Voedselbank lijkt hoog. Toch heeft iedereen eten nodig. Zelfs als je inkomen hebt, kan het door omstandigheden nodig zijn om gebruik te maken van de Voedselbank. De Voedselbank biedt niet alleen eten, je ontmoet er ook mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Zo kun je met elkaar tips uitwisselen, bijvoorbeeld over producten die op dat moment in de aanbieding zijn.”

Om voor een voedselpakket in aanmerking te komen geldt dat alleenstaanden niet meer dan 200 euro leefgeld per maand te besteden hebben. Leefgeld is het bedrag dat mensen overhouden van hun inkomen na aftrek van alle vaste lasten. Voor gezinnen ligt de grens van het leefgeld hoger. Elk huishouden kan één pakket aanvragen. De grootte van het voedselpakket is afhankelijk van het aantal inwonende gezinsleden.

Platen vervolgt: “Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor een pakket, dan kun je je aanmelden bij de Voedselbank. Aanmelden kan ook via instanties zoals maatschappelijk werk, schulphulpverlening of budgetbegeleiding. De Voedselbank maakt vervolgens een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek stelt men vast of je in aanmerking komt voor een voedselpakket. Wanneer dit het geval is, kun je vanaf dat moment wekelijks een pakket bij één van de uitdeelpunten in de gemeente ophalen.”

In de gemeente Nieuwkoop deelt de Voedselbank KBEO uit Kaag en Braassem de voedselpakketten uit. Meer informatie over de Voedselbank staat op www.voedselbank-kbeo.nl.

Bron: gemeente Nieuwkoop