Stapelwolken, zon en buien

Regio – Vandaag wat minder buien dan gisteren en de zon laat zich wat meer zien. Het wordt 4-6 graden. Ook de dagen daarna blijft het licht wisselvallig met zo nu en dan neerslag en kans op gladheid.

Vanochtend (maandag) begint de dag met opklaringen en enkele wolkenvelden. Vooral tijdens de ochtendspits kan het nog spekglad zijn door bevriezing en ligt het kwik net onder nul. In de loop van de ochtend komt de temperatuur boven nul en verdwijnt de gladheid.

‘s Middags is het aardig winterweer met flink wat zon en stapelwolken. Er trekt een enkele bui over het land, maar vaak is het gewoon droog. De meeste buien komen in het noorden voor. De middagtemperatuur komt uit op 4 graden in het noordoosten tot 6 in het zuidwesten. Bij buien is kans op natte sneeuw en hagel en daalt het kwik naar 1-2 graden. De wind is overwegend matig uit zuidwestelijke richtingen. ‘s Nachts kan het regionaal spekglad zijn door bevriezing van natte weggedeelten.

Dinsdag start de dag met zonnige perioden en wolkenvelden. Geleidelijk neemt de bewolking toe en nadert een neerslaggebied vanuit het zuidwesten ons land. Dinsdagmiddag kan vooral in de westelijke helft van tijd tot tijd natte sneeuw vallen. De kans dat het wit wordt is klein. In het oosten blijft het waarschijnlijk op een enkele vlok of spat na droog. De maxima liggen rond een graad of 5. Tijdens neerslag daalt de temperatuur naar 1-2 graden. De zuidenwind is vrij krachtig tot krachtig en daardoor is het voor het gevoel waterkoud.

Woensdag zijn er vrij veel wolkenvelden en zonnige momenten. Het blijft waarschijnlijk droog en het wordt circa 6 graden. Er staat een stevige wind. Het waait vrij krachtig tot krachtig uit zuidelijke richtingen.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig met van tijd tot tijd regen, afgewisseld met droge momenten. Tussen de buien door is ruimte voor de zon. Wel wordt het iets zachter. De middagtemperatuur komt uit op 8-10 graden en daarmee is het zo’n drie graden zachter dan normaal.

Bron: weeronline