Start verbouwing Aar en Amstel

Nieuwkoop – Aar en Amstel staat alweer drie jaar leeg. Maar dat zal niet lang meer duren. Nu de vergunning onherroepelijk is staat niets meer in de weg om de werkzaamheden te starten, zegt directeur Annelies Barnard.

Alweer enkele jaren geleden kreeg WSN de vraag of het oude Aar en Amstel niet behouden kon worden voor Nieuwkoop. Na uitgebreide bouwtechnische onderzoeken en een enquête onder de ouderen van Nieuwkoop werd al gauw duidelijk dat de wens tot behoud en ombouw naar appartementen breed werd gedragen. Toch heeft het vervolgens nog twee jaar geduurd om de plannen en de vergunning rond te krijgen. Maar nu is het dan zo ver.

41 zelfstandige appartementen voor ouderen

In het oude Aar en Amstel komen 41 appartementen voor ouderen met een balkon of klein tuintje en een gemeenschappelijk zaaltje. De meeste appartementen zullen bestaan uit een woonkamer (met keuken), slaapkamer en een badkamer. Maar er worden ook enkele appartementen met een extra slaapkamer gemaakt.

In de komende week zal, door aannemer Vink en Veenman die deze verbouwing gaat uitvoeren, een begin worden gemaakt met de werkzaamheden. De direct omwonenden ontvangen een brief met meer informatie over de mogelijke overlast die bij de verbouwing kan optreden. Naar verwachting duurt het dan nog zeker zeven maanden voordat de appartementen opgeleverd worden. Maar rondom de zomer zal Aar en Amstel weer zijn bewoond.

aar-en-amstel