Startbijeenkomst burgerhulpverlening

Nieuwkoop – Voor iedereen die meer wil weten over hartveilig wonen en wat het in de praktijk betekent om vrijwilliger te zijn, organiseert de gemeente in samenwerking met
HartveiligWonen een startbijeenkomst op dinsdag 14 maart.

Hart Veilig

Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over deze bijzondere vorm van burenhulp en hoe de inwoners daarbij nodig zijn.
De bijeenkomst op dinsdag 14 maart is in De Rank (Reghthuysplein 19 te Nieuwkoop) en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
hebben.

De gemeente Nieuwkoop wil dat al haar inwoners ‘hartveilig’ wonen. Wethouder Annette Pietersen: ‘Met de gecoördineerde inzet van burgerhulpverleners en Automatische Externe Defibrillators (AED’s) wil de gemeente de kans vergroten dat na een hartstilstand binnen zes minuten gestart wordt met reanimatie. Daarmee kunnen levens gered worden.’

Vrijwilligers gezocht
Om de hele gemeente zo in te richten dat binnen zes minuten de juiste hulp wordt geboden (zgn. 6-minutenzones), zijn veel vrijwilligers nodig. Bent u al in het bezit van een erkende reanimatie/AED-training of bent u bereid deze te volgen? Registreer uzelf dan via www.hartveiligWonen.nl als vrijwilliger. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze gemeente ‘hartveilig’ wordt.
Onze gemeente kent een aantal gebieden, waaronder Noorden en Woerdense Verlaat, waar de aanrijtijd van de ambulance vaak langer is dan gemiddeld. Juist voor deze gebieden is het belangrijk dat veel vrijwilligers zich aansluiten als burgerhulpverlener. Dat betekent niet dat in de overige gebieden geen burgerhulpverlening nodig is. Het is voor de hele gemeente belangrijk om een goed netwerk van vrijwilligers op te bouwen.
Voor meer informatie: www.hartveiligWonen.nl.