Stormachtige eerste week

Regio – Komende dagen is het wisselvallig met regelmatig buien en soms wat zon en een stevige zuidwestenwind. Woensdag is kans op storm en zware windstoten! Met 7-10 graden blijft het zacht. In het weekend wordt het frisser en neemt de neerslagkans af.

Vandaag, dinsdag, is het in de ochtend op een enkele bui na droog. Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. In de middag neemt de bewolking toe en laat de zon zich nauwelijks zien. Vanuit het westen neemt de kans op regen toe. In het noordoosten blijft het tot de avond zo goed als droog. Het wordt 7-8 graden in het noordoosten tot ruim 9 graden in het zuidwesten. De wind draait van west naar zuidwest en neemt ‘s middags flink toe. In het binnenland gaat het matig tot vrij krachtig waaien (3-5 Bft.) en in de kustgebieden krachtig tot hard, windkracht 6 of 7. Ook ‘s avonds is het onstuimig met een stevige zuidwestenwind.

Woensdag hebben we een zeer onstuimige dag. Er trekken stevige buien over het land en daarbij is kans op onweer. In totaal kan ruim 20 mm vallen. Tussen de buien door is soms de zon te zien. De (noord)westenwind wordt (vrij) krachtig tot stormachtig. Op de Wadden en langs de westkust kan de wind enige tijd aantrekken naar storm, windkracht 9. In het hele land komen zware windstoten voor rond 75 km/u. In de kustprovincies komen windstoten voor van 80 tot 100 km/u. De maxima van 8-10 graden worden in de vroege ochtend bereikt. In de middag koelt het een klein beetje af.

De dagen daarna blijft het zacht en wisselvallig met regelmatig buien en slechts af en toe wat zon. Soms staat er veel wind. Vanaf zondag draait de wind een paar dagen van zuidwest naar noordoost. Voor de winterliefhebbers wordt het eindelijk weer interessant, want de temperatuur gaat naar beneden. De temperaturen liggen dan waarschijnlijk rond normaal met overdag 4 tot 6 graden en ‘s nachts -1 tot +2. Sommige weermodellen komen zelfs met koud winterweer op de proppen, maar dat is nu nog erg onzeker.

Bron: weeronline