Straatvolleybaltoernooi met prachtig weer

Nieuwkoop – Wat troffen alle deelnemers en bezoekers het ook dit jaar weer met het jaarlijkse Straatvolleybaltoernooi. Er deden twintig teams mee.

De Evenementen Commissie van de Nieuwkoopse Volleybalvereniging Waterlanders organiseerde zondagmiddag 10 juni een geslaagd volleybaltoernooi. Niet zoals de naam doet vermoeden op straat maar op een strak gemaaid gazonnetje op het evenemententerrein in Nieuwkoop tegenover Sporthal de Steupel. Alle twintig deelnemende teams genoten volop van de weersomstandigheden; een zonnetje, een wolkje – zodat je de bal weer even kon zien – met op z’n tijd een verkoelend windje.

Het was de tweede keer dat de vereniging koos voor het centraal gelegen evenemententerrein. Om de zes uitgezette volleybalveldjes stonden gezellige kraampjes met voldoende eten en drinken. Onder de grote partytenten konden de deelnemers even afkoelen met een koude versnapering. Alle opbrengsten van de drankjes kwamen ten goede aan de kas van de Waterlanders. “Met mooi weer komt dat onze baromzet altijd erg ten goede”, aldus één van de bardames.

Prestatie & recreatie
In totaal hadden twintig teams van vier personen zich aangemeld bij de organisatie; twaalf teams in de recreatiepoule en acht teams in de prestatiepoule. Er werden steeds wedstrijden van twintig minuten gespeeld. De recreatiepoule werd gewonnen door ‘De Kaputmachers’ en ‘Team Papi’. In de prestatiepoule won “Dr. Dröner 1” de eerste prijs. Alle winnaars werden getrakteerd op een drankje en een teamsnack.

Zomerstop

Voor de Evenementen Commissie van de vereniging kan nu ook de zomerstop gaan beginnen. De afgelopen twee weekenden waren de vrijwilligers er maar druk mee; een weekend weg met alle mini- jeugdleden en de week erna het jaarlijkse Straatvolleybaltoernooi. De commissie kan terugkijken op twee zeer geslaagde evenementen en net als de overige leden gaan genieten van een welverdiende zomerstop.