Succesvolle eerste Fiets test dag

Nieuwkoop – De eerste fiets test dag, op woensdag 25 oktober, in sporthal de Steupel in Nieuwkoop is succesvol verlopen.

fiets bakker en de vos
De testdag, georganiseerd door Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in samenwerking met fietsenspecialist Van Raam, was speciaal bedoeld voor patiënten van het centrum die zich, door een chronische aandoening of hun leeftijd, niet meer veilig voelen op de fiets en daardoor gestopt zijn met fietsen. Echter, daardoor voelen velen van hen zich toch wel beperkt in het dagelijks leven en door het minder bewegen neemt ook de lichamelijke fitheid steeds verder af.

In de praktijk blijkt dat er vaak een balans probleem de oorzaak is waardoor mensen niet meer durven fietsen, bijvoorbeeld bij het op- en afstappen, maar ook de snelle handelingen op een fiets kunnen problemen geven. Om mensen toch hun mobiliteit te kunnen laten behouden werd een dag georganiseerd waarin men kennis kon maken met diverse soorten (balans)fietsen. Zo waren er onder andere een driewieler, een balansfiets en een lage instapfiets aanwezig en werd er door de deelnemers enthousiast gebruik gemaakt van deze test mogelijkheid.

Namens Bakker & De Vos waren de gespecialiseerde fysiotherapeuten Mark de Vos en Froukje van der Waerden alsmede ergotherapeut Lisa Bosman aanwezig om de mensen te begeleiden en te adviseren. Ook was er een parcours aangelegd waarin de deelnemers konden ervaren wat de voor- en nadelen waren van de verschillende modellen.

In voorjaar opnieuw

Gezien het enthousiasme van de deelnemers is besloten om in het voorjaar van 2018 nogmaals zo’n dag te organiseren waarvoor dan alle mensen in de Gemeente Nieuwkoop die problemen hebben met fietsen zullen worden uitgenodigd. Opgeven voor deze dag is reeds mogelijk maar de exacte datum wordt later nog bekend gemaakt.

Interesse? Meldt u dan vast aan via 0172-575261 of per email naar info@bakkerendevos.nl