Succesvolle NLdoet dagen bij De Zevensprong

Nieuwkoop – Ook dit jaar heeft Stichting De Zevensprong meegedaan aan de landelijke NLdoet actie van het Oranje Fonds.

De jaarlijkse NLdoet actie is gebruikt om het parkeerterrein van het multifunctionele centrum aan de Noordenseweg 23, waar onder andere het Oudheidkundig- en Poldermuseum en het Toeristisch Informatie Punt Nieuwkoop (TIP) zijn gevestigd, een grote opknapbeurt te geven.

Spelt Grondwerken B.V., dé regionale specialist op het gebied van grondwerken, is al op vrijdag 9 maart begonnen met de voorbereidende werkzaamheden om de waterafvoer op het parkeerterrein te verbeteren.

En op zaterdag 10 maart stond een volwaardig klusteam klaar om, samen met de professionals van Spelt, de parkeerplaatsen te voorzien van een fraaie splitlaag en daarmee de klus te klaren.

Om 9 uur ’s morgens is men met veel enthousiasme hieraan begonnen en om drie uur ’s middags was alles al helemaal klaar.

Uiteraard werd het werk meerdere malen onderbroken door de nodige koffiepauzes en een uitgebreide lunch, gesponsord door AH van Cor Bos en, tot ieders verrassing, nog opgeluisterd door broodjes kroket, aangeboden door de plaatselijke afdeling van de VVD.

En wat ook heel belangrijk was: de weergoden waren erg gunstig gestemd, geen regen en temperaturen die opliepen tot lenteachtige waarden

Peter Haveman, directielid van Spelt, heeft ter afsluiting, samen met Gerja Pellegrom, bestuurslid van De Zevensprong, de hierbij behorende NLdoet diploma’s uitgereikt.

Zo was 10 maart weer een mooi en geslaagd voorbeeld van dorpse gemeenschapszin in nauwe samenwerking met professionele dienstverleners. Zowel huurders als bezoekers kunnen nu profiteren van een sterk verbeterde inrichting van het buitenterrein.