Superweekend 90 jarige DSS

Aarlanderveen – DSS bestaat 90 jaar en in het weekend van 24 en 25 juni wordt dat uitbundig gevierd.

DSS

Zaterdagmiddag 24 juni staat  De Super Serenade  op de planning. Groepjes muzikanten vormen een lint door een groot deel van Aarlanderveen. Met de stopwatch in de hand gaan al deze muzikanten een aantal maal een felicitatiemars spelen, om de beurt. Op deze manier ontstaat een lange muzikale wave door het dorp.
Om 15.00 uur verzamelt iedereen bij Het Zwaluwnest waarna ze na een korte instructie op pad gaan om alle muzikanten in een lang lint door het dorp te plaatsen. Vanaf ca 16.00 klinkt dan door het hele dorp uit alle hoeken en gaten afwisselend muziek.
Na afloop van de serenade gaat iedereen terug naar Het Zwaluwnest. Iedereen die muziek kan maken is via deze weg van harte uitgenodigd om mee te doen. Speel je dwarsfluit, accordeon of gitaar, of kan je zingen? doe gewoon mee, het is voor iedereen!
Jubileumconcert
Zaterdagavond is er een Jubileumconcert door de fanfare. Een vereniging die al 90 jaar bestaat heeft natuurlijk al duizenden werken op de lessenaar gehad. Hoe leuk is het om daar een keuze uit te maken en zo een gevarieerd programma samen te stellen. We kijken dus terug in het verleden, maar ook naar de toekomst. Een muzikale tijdreis, met mooie verhalen en prachtige muziek. Wat dacht u van  of het Hymno Valenciano Regional, dat klonk in de Arena in Valencia in 2004
En u hoort niet allen het orkest, maar ook een aantal verrassende combinaties van leden uit het orkest.
Familiedag / Muziekfestival
Op zondag is het een komen en gaan van activiteiten bij Het Zwaluwnest. Vanaf 13.00 uur is er de hele middag van alles te doen. Er zijn optredens van showorkesten, er komt een Taikogroep (een wat?!, ja je weet wel met van die grote trommels) en er zijn diverse workshops. Natuurlijk is er ook voor de kleintjes van alles te doen. Knutselen, workshops, luchtkussen en skelters. Alles aanwezig dus om er een heerlijke muzikale middag van te maken. Hoe laat u ook binnenvalt, er is altijd wat te doen., een middag vol plezier voor jong en oud dus.
Optredens van: Het Opleidingsorkest, Mars & Showband
Gastorkesten: Pure Percussion (Leiden), Jong Beatrixband (Hilversum), Showband75 (Leidschendam)
Workshops: Taiko drums, Mini-Maestro, Marcheren kun je leren, en Trommelen
Springkussens, skelters, knutselen, spelletjes (wat denk je van een wedstrijdje bugel werpen?) een middag vol plezier voor Jong en Oud dus.