SV Nieuwkoop promoot meisjesvoetbal

Nieuwkoop – Meisjes- en damesvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland. Ook bij SV Nieuwkoop zit het damesvoetbal in de lift. De voetbalvereniging is actief om deze snel groeiende afdeling te promoten.

m voetbal

De clinic die voormalig bondscoach van het Nederlands elftal Arjan van der Laan een paar weken geleden bij Nieuwkoop verzorgde, is daar een sprekend voorbeeld van.

Vriendinnentraining

Om nieuwe leden te werven zijn er binnenkort twee vriendinnentrainingen. Meisjes die al lid zijn en met veel plezier voetballen nodigen vriendinnen uit om met de voetbalsport kennis te maken. Deze trainingen zijn dinsdag 18 april en donderdag 11 mei op sportpark De Dulen en beginnen om 19.00 uur. Deelname is gratis. Meer info of aanmelden kan via vriendinnentraining@svnieuwkoop.nl .

Aanvulling MO-17

Voor het huidige meisjeselftal (MO-17) is voor komend seizoen aanvulling nodig. Maar ook voor andere leeftijdsgroepen zijn nieuwe leden welkom. In de leeftijdscategorie van 13 tot 17 jaar is het lastig om bijvoorbeeld op leeftijd te selecteren. Om dat optimaal te kunnen doen is het aantal meisjes nog te klein. Reden voor SV Nieuwkoop om flink aan te weg te timmeren om zo veel nieuwe leden te werven.

Behoorlijk niveau

De laatste jaren bleek dat op niveau indelen een goede manier is om de meiden met elkaar op te laten trekken. Zeker op sportief gebied. MO17-1 kan zeker op een behoorlijk niveau meedoen aan de competitie. Dat is knap want de gemiddelde leeftijd is twee of zelfs drie jaar jonger dan die van de tegenstander. Daarom zijn meisjes vanaf 13 jaar (of zelfs jonger) welkom bij SV Nieuwkoop om aansluiting te vinden bij deze enthousiaste meidengroep.

Damesvoetbal

Een deel van het voormalige damesteam van SV Nieuwkoop wil ook weer aan de competitie mee gaan doen, maar heeft daarvoor aanvulling nodig met vijf á zes speelsters. In dit geval gaat het om speelster van 19 jaar of ouder. Maar als dit doorgaat is wel aanvulling van het technisch kader, met name in de vorm van een trainer, nodig.

TEAM

Een belangrijk aspect om het meisjes- en damesvoetbal bij SV Nieuwkoop in de volle breedte te versterken is de organisatie van de aansluiting van MO-17 bij een eventueel damesteam. De (nieuwe) trainers, leiders en de coördinator meisjesvoetbal spelen daarin een belangrijke rol. Samenwerking daarbij is cruciaal. Trainers, coaches en leiders vormen samen met de coördinator een TEAM vanuit de gedachte Together Everyone Achives More.

Hart voor meidenvoetbal

Als de groei en bloei van het meisjes- en damesvoetbal doorzet zoals het er nu naar uit ziet, wil SV Nieuwkoop graag in contact komen met enthousiaste voetballiefhebbers die hart hebben voor meidenvoetbal. De vereniging denkt hierbij niet uitsluitend aan ouders, maar ook aan oud-speelster of spelers en (jeugd)trainers uit Nieuwkoop en omgeving.