Swingen in Hollandsche Leeuw

Nieuwkoop – Een nieuwe aflevering Dixieland Jubilee in De Hollandsche Leeuw staat gepland voor zondag 12 februari.

DSAS in NO

Aanstaande zondag swingt het weer tijdens de maandelijkse Dixieland Jubilee in De Hollandsche Leeuw aan de Dorpsstraat 75 in Nieuwkoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars zorgt voor de traditionele jazzmuziek uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw: dixieland, New Orleans jazz en swing. Lekker in het gehoor liggende, toegankelijke jazzmuziek.

Met het toetreden van trombonist Harry Hack tot de band in november van het vorige jaar werd het repertoire verder vernieuwd. Naast drummer/zanger Peter Valderpoort is Hack nu de tweede zanger van de band.  Verder zijn enkele typische Billy Holiday-nummers in het repertoire opgenomen, gezongen door de Nieuwkoopse bassiste Carla Tavenier-Kok. Deze aanpassingen zorgen voor nog meer afwisseling en dynamiek in het optreden van de band.
De bezetting wordt gecompleteerd door Feike Grit op trompet, Peter Fiévez op klarinet en saxen en Gerard Tavenier op gitaar en banjo.

Mathijs Tijsterman van De Hollandsche Leeuw, aan de Dorpsstraat 75 in Nieuwkoop, organiseert deze jazzmiddagen elke tweede zondag van de maand, vanaf 14.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.