Swingend optreden sambaband

Nieuwkoop – Na een introductie-periode van enkele maanden heeft de sambaband van Eensgezind op woensdag 9 mei het eerste echte optreden verzorgd.

Begin dit jaar heeft muziekvereniging Eensgezind sambatrommels voor de slagwerkgroep aangeschaft en in januari was een korte samba-presentatie door de leerlingen van slagwerkdocent Patrick Streng in een bomvolle zaal in theaterzaal Kaleidoskoop. Dit viel zeer in de smaak bij het aanwezige publiek.
Vanaf dat moment is de slagwerkgroep intensief gaan oefenen met deze nieuwe trommels. Ook leden van het dweilorkest waren inmiddels enthousiast geworden en boden spontaan aan om de sambaband te komen versterken. In de afgelopen weken kregen zij een spoedcursus trommelen van Patrick om de juiste samba-ritmes onder de knie te krijgen. Dit was een pittig klusje en heel wat anders dan de dweilmuziek, die zij normaal spelen.
Op woensdagavond 9 mei was het allereerste echte optreden. De sambaband was uitgenodigd om de 50e verjaardag van Corina Leliveld met een swingende start te openen. Dat is zeker gelukt! De jarige job was blij verrast met deze muzikale felicitatie en ook de gasten genoten zichtbaar. Veel buren kwamen nieuwsgierig kijken en luisteren naar dit swingende optreden. Een geslaagd optreden en de sambaband kijkt al uit naar de optredens die nog zullen volgen.
Meer info over de sambaband is te vinden op www.eensgezind.nl