Techniekdagen Metaalvakschool

Nieuwkoop – Tijdens de Techniekdagen van de Metaalvakschool Nieuwkoop maken bijna 400 leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool kennis met lassen, solderen, elektrische schakelingen en nog veel meer.

Datum & tijd

Op 9, 10 en 11 november 2016 van 9.00 – 12.15 uur en op donderdag en vrijdag ook van 13.30 – 15.00 uur.

Programma

In de Metaalvakschool kunnen de leerlingen lassen bij de stand van Westfalen en staat de Techniekstand van OTIB. Hier leren de kinderen in drie kwartier tijd kraanrubbers vervangen, koperen waterleidingpijp snijden en solderen ‘met echte vlammenwerpers’, zoals de leerlingen het noemen. Ook een leerzame uitdaging als het kraken van een code geeft een beeld van de veelzijdigheid van techniek.

Voor de deur staat weer de indrukwekkende Technobiel, met twee verdiepingen vol technische activiteiten en proefjes. Op de eerste verdieping zijn een 3D printer en een robot in actie te zien en ontdekken leerlingen hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes vliegen op zonne-energie. Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen doen zoals elektrische schakelingen en een periscoop maken.

Begeleiding

De kinderen worden vakkundig én enthousiast begeleid door medewerkers van OTIB en Westfalen gassen, stagiairs van het Ashram College en vrijwilligers van de Metaalvakschool.

Scholen

Er nemen bijna 400 leerlingen van acht verschillende scholen deel aan de Techniekdagen.

Locatie

Metaalvakschool Nieuwkoop, Teddingtonweg 2.

Een routebeschrijving vindt u op http://www.metaalvakschool.nl/contact.

lassen-op-de-techniekdag-van-de-metaalvakschool-bij-de-stand-van-westfalen