Teveel aan Bacchus geofferd

Nieuwkoop/Ter Aar – Wie teveel aan Bacchus offert, heeft een behoorlijke slok op. Vrijdagavond werden twee bestuurders betrapt, één reed zelfs de sloot in.

dronken te water

Op vrijdagavond 22:40 uur kreeg de politie een melding dat er op de Hertog van Beijerenstraat zojuist een auto in het water was gereden. (zie foto) Toen de agenten daar aankwamen was de bestuurder al ongedeerd uit zijn auto geklommen. Na onderzoek bleek dat deze bestuurder komende vanaf de Ringdijk de bocht naar de Hertog van Beijerenstraat compleet had gemist. Hij was daarbij vol over een elektriciteitskast heen gereden, om vervolgens net tussen twee bomen door het water in te rijden. Na een blaastest op straat bleek dat de 42-jarige bestuurder onder invloed van alcohol had gereden. Op het politiebureau blies de bestuurder 600 Ug/l, bijna 3 keer het voor hem geldende maximum. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Verder bleek dat de tenaamstelling van de kenteken van de auto verlopen was, waarop de auto in beslag genomen is. Voor deze feiten zal proces verbaal worden opgemaakt. Ook zal hij de omver gereden elektriciteitskast moeten vergoeden.

Dame aan de boemel

Diezelfde nacht werd op de N231 in Nieuwkoop een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw blies na de ademanalyse op het politiebureau 460 Ug/l, ruim 2 keer te veel. De 53-jarige inwoonster van Nieuwkoop verliet het politiebureau met een hoge boete en een rijverbod.