Toch affiche Zevenhoven – Nieuwkoop

Zevenhoven – De KNVB heeft de competitie-indeling van SVZ herzien, waardoor men toch de zo gewenste streekderby’s kan spelen in de 3e klasse A van West 2.

tochaffichezevenhovennieuwkoop

Afgelopen vrijdag werd bekend dat SVZ ingedeeld was in de 3e klasse B van West 1. Een grote domper voor de club, zowel emotioneel als financieel. Het betekende dat er geen affiches zouden komen met bijvoorbeeld SVZ-Nieuwkoop, SVZ-Siveo enzovoort. Wedstrijden waar veel publiek op afkomt, die een mooie sfeer met zich meebrengen en, niet onbelangrijk, ook goede kantine-inkomsten. Bij de selectie en vele betrokkenen was de teleurstelling enorm groot, zo ook bij het bestuur.

Vrijdag is er door het bestuur van SVZ direct met meerdere personen binnen de KNVB contact gelegd, waarbij zij de consequenties voor Zevenhoven hebben toegelicht, maar ook de suggestie hebben gedaan dat het veel logischer zou zijn als Kagia in West 1 zou uitkomen. Op maandag gaf de KNVB aan dat ze SVZ wel in West 2 wilde plaatsen, mits Kagia zou willen ruilen.

Diezelfde dag is er contact gelegd met het bestuur van Kagia en gelukkig hadden zij diezelfde avond een vergadering waarin zij hier een besluit over zouden nemen. Dat was best spannend, omdat Kagia in eerste instantie bewust bij de KNVB had aangevraagd om in West 2 uit te mogen komen. Het werd een avond nagelbijten voor het bestuur, dinsdagochtend kwam echter het verlossende bericht:  Kagia wilde wel met SCZ ruilen, een geweldige opluchting voor SVZ!

Op dinsdag 16 augustus speelt de SVZ selectie in de voorbereiding tegen Kagia. “Laten we ze dan hartelijk bedanken door met veel supporters te komen, want ze bewijzen ons hiermee een grote dienst”, aldus de reactie op de site van Zevenhoven!

3e klasse A West 2
1 BSC ’68 Benthuizen
2 CVC Reeuwijk Reeuwijk
3 Floreant Boskoop
4 Koudekerk Koudekerk
5 Linschoten Linschoten
6 LSVV ’70 Leiden
7 Lugdunum Leiden
8 Nieuwkoop Nieuwkoop
9 Perkouw Berkenwoude
10 Schoonhoven Schoonhoven
11 Siveo ’60 Zegveld
12 WDS Driebruggen
13 Zevenhoven Zevenhoven
14 Zwammerdam Zwammerdam