Toch toekomst voor De Vlinder

Ter Aar – De gemeente doet onderzoek in Ter Aar naar verschillende alternatieven voor een sportvoorziening. Uit de gesprekken is ondertussen duidelijk geworden dat de huidige sportvoorziening De Vlinder voor inwoners van Ter Aar meer is dan een sporthal. In combinatie met de horeca is De Vlinder een Ter Aarse ontmoetingsplek voor inwoners en sporters. Het is dan ook te begrijpen dat inwoners zich inzetten voor het behoud van de Vlinder.

Guus Elkhuizen, wethouder sport, is bij de eerste bijeenkomst van de actiegroep ‘De Vlinder moet blijven’ aangeschoven en heeft de initiatiefnemers van de actiegroep uitgenodigd voor een vervolggesprek. Tijdens dit gesprek gaf de wethouder uitleg over het onderzoek naar de verschillende alternatieven. Wethouder Guus Elkhuizen: “Ik ben blij dat ik contact heb met Mariëlle en Marisca van de actiegroep. Het werd mij tijdens het gesprek met hen nogmaals duidelijk dat De Vlinder meer is dan een sporthal, het is een echte ontmoetingsplek voor alle Ter Aarders. Ik vond het een zeer positief en constructief gesprek en ik waardeer de inzet van Mariëlle en Marisca.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alternatieven

De hoge kosten voor het onderhoud van de Vlinder en de noodzaak voor het aanbrengen van geluidsisolatie  zijn reden geweest om een onderzoek te starten naar diverse alternatieven voor een sportvoorziening in Ter Aar. Omdat nu heel duidelijk is geworden dat de Vlinder een belangrijke ontmoetingsplek is voor Ter Aar, nemen we de Vlinder mee als een van de alternatieven.

Een ander alternatief voor een sportvoorziening in Ter Aar is een sporthal bij het Integraal Kindcentrum (IKC). Op deze manier kunnen de schoolkinderen hier gymlessen volgen en daarnaast kunnen verenigingen de hal gebruiken. Dat betekent echter wel dat de hal aan bepaalde eisen en afmetingen moeten voldoen, zodat de hal geschikt is voor officiële wedstrijden. Ook onderzoeken we of er een horecafunctie bij de sporthal mogelijk is.

De betrokken partijen krijgen een stem in de uitwerking van de varianten. Daarom gaan we de komende tijd verder met gesprekken met (sport)verenigingen, scholen, de dorpsraad en actiegroep De Vlinder moet blijven. Dit om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen.

Uiteindelijk worden de uitgewerkte varianten voorgelegd aan de gemeenteraad die besluit met welke locatie we verder gaan.