Toornstra bij De Kale Kenners

Ter Aar – Vrijdag 20 oktober was het alweer de derde keer van dit seizoen dat De Kale Kenners bijeen waren voor opnieuw een spetterende uitzending. Jens Toornstra en Etienne Lenting waren de aansprekende gasten, die voor deze editie waren uitgenodigd.

Jens 20 oktober 2017

Toornstra begon in de F-jes bij TAVV en speelde zo’n vier seizoenen bij de blauwwitten. Hij maakte de overstap met enkele leeftijdsgenootjes naar Alphense Boys, waar hij het eerste elftal wist te halen. Mede door een zeer sterk seizoen werd hij gescout voor het tweede elftal van ADO Den Haag, waar hij voor het eerst met degradatievoetbal te maken kreeg. Later werd met dezelfde club zelfs Europees voetbal gehaald na het winnen van de play-offs. FC Utrecht werd de volgende stap in zijn nog prille loopbaan als betaald voetballer. Na anderhalf seizoen in de Domstad kreeg hij de kans bij zijn favoriete club Feyenoord om daar een contract te tekenen. Absoluut hoogtepunt was het behalen van de landstitel. Ook de beker en de Johan Cruijff Schaal staan op zijn palmares.

Een uur later was wielrennen de hoofdmoot. In de persoon van Etienne Lenting werden de mannen meegevoerd over kasseienstroken, bergen en andere obstakels die een wielrenner op zijn pad richting de top kan komen. Dit jonge talent uit Nieuwveen is al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Ster van Zwolle wordt volgend jaar maart zijn eerste koers waar hij zijn pijlen op richt. Ook werd er met hem gesproken over het voedingspatroon van een wielrenner en het verzorgende aspect van zowel lichaam als geest. Wij houden deze jongeman dan ook nauwlettend in de gaten in het komende seizoen.

Op vrijdag 3 november zijn De Kale Kenners weer terug met hun vierde uitvoering met opnieuw gasten uit de regionale sport. Wie dat zijn kunt u horen op 107.4 FM, in de gemeente Nieuwkoop op de kabel op 103.4 FM, Ziggo DTV kanaal 1918 en uiteraard via de website www.rtvhollandsmidden.nl

Auteur: André van der Voort