Topprestatie DSS

Enschede / Aarlanderveen – DSS Muziekvereniging DSS pakte zondag in de concert-afdeling, het topniveau voor amateurmusici, de hoogste score ooit in haar 90-jarige historie.

DSS in Enschede

DSS in Enschede op het podium

Het ruim 50 personen tellende gezelschap uit Aarlanderveen pakte onder leiding van dirigent Danny Oosterman een magistrale zeldzame score 97,5 van de maximaal te behalen 100 punten.

Tijdens het concours, dat bestaat uit een concert van maximaal 1 uur dat in z’n geheel beoordeeld word door een 3 koppige jury, werden 5 werken gespeeld. Een van deze werken, ‘What is the Grass’, is speciaal voor het orkest gecomponeerd door Rob Goorhuis. Het werk is gebaseerd op een gedicht van de Amerikaanse dichter Walt Whitman en werd gezongen door sopraan Fenna Ograjensek.

Meer dan 200 uur aan repetities en 5 try-out concerten in de regio brachten het orkest zondagavond na een maandenlange voorbereiding de welverdiende overwinning. Als er landelijk in deze afdeling in dit kalenderjaar geen orkesten hoger scoren, dan mag DSS zich opnieuw Nederlands kampioen noemen.