Trainen met Diabetes

Nieuwkoop – Training is bijzonder effectief voor patiënten met Diabetes Mellitus.  Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, heeft hiervoor al enige jaren een speciale trainingsgroep.

diabetes 5

Op dinsdagmiddag 14 november is fysiotherapeute Marjolein van Beek van Bakker & De Vos ook aanwezig op de Diabetesmarkt van de Stichting VijverZorg en kan ze u meer vertellen over het nut en de noodzaak van trainen met Diabetes.

Bewegen speelt namelijk, naast voedingsadviezen en medicatie of insuline, een grote rol in de behandeling van Diabetes. Helaas wordt aan dit onderdeel lang niet altijd voldoende aandacht besteed. Doel van het trainingsprogramma is het ervaren van de positieve effecten van bewegen en trainen en daardoor te komen tot een leefstijl met meer beweging omdat dit het ziekteverloop van Diabetes op een gunstige manier kan beïnvloeden.

Veel diabetespatiënten hebben nog weinig ervaring met training. Daarom is speciaal voor deze groep een trainingsprogramma ontwikkeld. Deze groepstrainingen vinden plaats in een vaste kleine groepen van maximaal 6 – 8 patiënten en een groepstraining duurt ongeveer 1 uur.   De trainingen zijn gericht op gewichtsvermindering, het vergroten van spiermassa, het verbeteren van de conditie, de lenigheid en de houding. Vooraf vindt een uitgebreide intake plaats en het programma wordt halverwege en na afloop geëvalueerd.

Vraagt u zich af of dit ook voor u een optie is? Informeer bij uw huisarts of de praktijkondersteuner of neem contact op met Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop, tel 0172-575261, per e-mail info@bakkerendevos.nl  of kijk op www.bakkerendevos.nl  Direct aanmelden mag natuurlijk ook.