Tram ook goed voor Nieuwkoop

Regio – De gemeenten Uithoorn, Amstelveen, provincie Noord-Holland en stadregio Amsterdam stemden eind 2016 in om de huidige tramlijn vanuit Amstelveen door te trekken naar het centrum van Uithoorn.

uithoornlijn

De Nieuwkoopse wethouder Elkhuizen is enthousiast over dit besluit: “Een mooie vooruitgang naar de toekomst. De tramlijn vormt straks een snelle en betrouwbare verbinding met buslijn 147. Een voorziening die voor Nieuwkoop niet mag ontbreken.’

Al jaren pleit het college voor het behoud van goed openbaar vervoer in het landelijk gebied. Nieuwkoop volgt de ontwikkelingen over de tramlijn dan ook met veel interesse. Elkhuizen: “Het doortrekken van de tramlijn biedt grote meerwaarde voor de regio en zeker voor de inwoners van Nieuwkoop. De nieuwe tramlijn speelt in op het verwachte groeiende aantal reizigers van en naar de regio. Bus 147 is een sterke lijn om vanuit Alphen aan den Rijn via de gemeente Nieuwkoop naar Uithoorn te rijden. Via de Uithoornlijn kunnen reizigers vervolgens snel en goed doorreizen naar Amsterdam en vice versa. De tramlijn maakt Nieuwkoop goed bereikbaar en biedt daarmee kansen voor onze gemeente en de directe regio.”