Tropische Temperaturen

Regio – Komende dagen wordt het vrijwel zonnig en zomers tot tropisch warm met 25 tot 31 graden. Normaal is het in deze tijd 18-20 graden.

Vandaag draait de stroming naar het zuidoosten. Warme en droge lucht wordt aangevoerd. Na een plaatselijk mistige start breekt de zon snel door. Het wordt zomers tot tropisch warm met 25 graden op de Waddeneilanden, 28 in de Randstad en 30 graden in Limburg en delen van Brabant en de Achterhoek.

In de nacht naar dinsdag is het helder en kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Met 15 graden in het oosten tot plaatselijk 20 in Zeeland doet deze nacht zomers aan.

Dinsdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week met 26-28 graden in het noordwesten, 30 graden in het midden en 31 in het zuidoosten. Ook op de stranden kan het door de aflandige zuidoostenwind tropisch warm worden. Als het in De Bilt 30 graden wordt dan hebben we een nieuw record. Na 5 september is het namelijk nooit tot tropische maxima gekomen.

Woensdag blijft de zon het goed doen. Aan de temperatuur verandert weinig, het is 26 graden in het noordwesten en 31 in het zuidoosten.

Donderdag wordt waarschijnlijk de laatste warme dag met 22 graden langs de Zeeuwse kust tot 27 in het oosten. De zon schijnt nog steeds flink, maar er kan ook wat meer bewolking voorkomen. Mogelijk ontstaat een regen- of onweersbui.

Vrijdag wordt de warme lucht verdreven. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, hier en daar kan een bui ontstaan. Het wordt 21 graden in Zeeland tot 24 in het oosten.

In het weekend wordt het gevoelig frisser met in het hele land temperaturen van 18-21 graden. Daarbij neemt ook de kans op regen toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en  facebook

regenachtigedagen