Trudy Veninga stopt

Nieuwkoop – Wethouder Trudy Veninga gaat haar ontslag aanvragen bij de gemeenteraad per 15 september 2016 vanwege aanhoudende gezondheidsklachten.

De wethouder kampt al langere tijd met oververmoeidheid, wat heeft geleid tot gezondheidsklachten die alleen kunnen herstellen door een lange periode van rust.
Wethouder Veninga had al eerder voor zichzelf besloten niet door te gaan als wethouder na deze raadsperiode, maar de aanhoudende gezondheidsklachten zijn aanleiding om eerder te stoppen. Ze blijft tot 15 september nog aan het werk als wethouder.

Trudy Veninga: “De mid-term periode van de ambtstermijn en de stevige agenda die nog voorligt voor de komende twee jaar heeft mij er toe doen besluiten mij helemaal terug te trekken als wethouder en mijn ontslag aan te bieden. Een besluit dat mij niet licht is gevallen, maar wel het beste is in belang van de gemeente en de inwoners. Ik hoop na een periode van rust en herstel mijn trainingspraktijk te hervatten, mogelijk in combinatie met werkzaamheden bij mijn voormalig werkgever, waarmee een regeling getroffen is. Ik ben dankbaar dat ik dit werk zes jaar met hart en ziel heb kunnen doen. En ik heb er alle vertrouwen dat er een goede opvolger gevonden wordt die met energie het collegeprogramma verder kan uitvoeren in de komende twee jaar. ”

Reactie coalitiepartners
Begin deze week zijn wij door Trudy Veninga geïnformeerd over haar besluit om het wethouderschap neer te leggen. Wij wisten dat de belasting van het wethouderschap haar in het afgelopen jaar zwaar is gevallen, maar dit besluit komt toch als een verrassing. We vinden het jammer om afscheid te moeten nemen van een collega die zich jarenlang met veel energie en ambitie heeft ingezet voor onze gemeente en die graag samen met ons deze collegeperiode had willen afronden. Voor de keuze die Trudy maakt hebben wij begrip en respect. Het is makkelijk om te zeggen ‘mijn gezondheid gaat voor alles’ maar het valt niet mee om een vak waar je van houdt en waar je succesvol in bent om die reden los te laten.
We zijn blij dat wethouder Veninga nog aanblijft tot september; dat geeft ons de gelegenheid om na de zomervakantie te werken aan een passende oplossing.
Guus Elkhuizen, Janine Wahl (SBN), Annette Pietersen, Marco Oehlenschlager (D66)