Twee keer duurzame huizenroute

Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop doet mee aan de Nationale Duurzame Huizenroute en is daarom op zoek naar duurzame huizen in de gemeente.

duurzaam logo

Ervaringen met isoleren, warmtepomp of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. De verhalen betekenen veel voor woningeigenaren die zelf ook aan de slag willen met duurzaam wonen.

Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij deelnemende woningen om daar meer te horen over het duurzame woonverhaal. Er is een grote variatie in soorten woningen en maatregelen te zien, zoals bijvoorbeeld gasloze woningen, woningen met een warmtepomp of tussenwoningen die van label G naar A zijn gegaan. Kortom voor elk wat wils. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op prettig en energiezuinig wonen.

Doet u mee?
Heeft u uw huis duurzaam gemaakt en vindt u het leuk om uw woning als voorbeeldwoning aan bezoekers te laten zien? Meld u dan aan. Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen en bouwen is welkom. Bezoekers krijgen graag informatie over hoe te handelen. Misschien weet u uit eigen ervaring hoe lastig het is om de juiste informatie te vinden. Dit is de kans om uw verhaal te vertellen.

Gaat u op bezoek?
Op de website https://duurzamehuizenroute.nl/gemeente/nieuwkoop vindt u een overzicht van alle woningen die u kunt bezoeken. Bij de huizen die opengaan staan de openingstijden vermeld en kunt u zich inschrijven.

Kans op een midweekje in een stohotel
Bezoekt u op 4 of 11 november een huis of stelt u zelf uw huis open, dan maakt u kans op een midweekje weg op een bijzondere locatie: een stohotel in Haps (Brabant).