Tweede editie Techniek Driedaagse

Regio – Werken met een freesmachine, een robot programmeren, een muurtje metselen en spuitgieten: het kan allemaal tijdens de tweede editie van de Techniek Driedaagse.

jongens met boormachine

Van 7 tot en met 9 november gaan leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de eerste klassen van de middelbare scholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn weer praktisch aan de slag met technische workshops.

Open Avond

Bezoekers zijn welkom tijdens de Open Avond op 9 november van 17.00 tot 20.30 uur. Iedereen is welkom om te ontdekken dat techniek enorm veelzijdig is en dat er legio mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector. Er zijn technische workshops, een opleidingsplein en de prijsuitreiking van de techniekwedstrijd “Bouw het meest innovatieve Solarhouse’’. De Techniek Driedaagse vindt plaats bij kwekerij FN Kempen aan de Oosterlandweg 45 in Mijdrecht.

Banner Open Avond Techniek Driedaagse 2017

Enthousiaste medewerkers van technische bedrijven laten, samen met vele vrijwilligers, de meest uiteenlopende technieken zien uit zes verschillende branches. Er zijn nieuwe workshops toegevoegd, maar de populaire workshops als het metselen van het muurtje en het verwisselen van een autoband zijn bewust in het aanbod behouden. Henk Peek van Bosman Van Zaal, branchecoördinator Robotica, heeft een nieuwe workshop in petto. “Wij gaan met de leerlingen een verkeerslicht programmeren’’, licht hij alvast een tipje van de sluier op. “Het verspringen van een verkeerslicht van rood naar groen lijkt heel eenvoudig, maar om dat te laten werken is elektra en software nodig. Op de Techniek Driedaagse gaan wij hier met de leerlingen mee aan de slag. Daarnaast kunnen ze bij ons 3D tekenen en een robot programmeren zodat hij taken kan uitvoeren.’’

De Techniek Driedaagse wordt mogelijk gemaakt door bijna 100 bedrijven, Gemeenten De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn, brancheorganisaties, Ronde Venen Fonds, VSB-fonds Alpen a/d Rijn e.o. en coöperatiefondsen van lokale Rabobanken.