Uitdagende kiloburger wordt verorberd

Nieuwkoop – Als een geoliede machine gingen de mannen van het Nieuwkoopse Waterlanders, na de 3-1 gewonnen wedstrijd, te werk. Iedere speler van het eerste had zo zijn eigen taak in de keuken van Grand Café de Steupel. Met enorm veel enthousiasme werd de ene na de andere hamburger met friet uitgeserveerd. Voor het derde opeenvolgende jaar organiseerde de volleyballers een hamburger-avond, als bedankje voor de uitbaters van het grand café en al het publiek dat tweewekelijks aanwezig is voor de support.

170129 - Uitdagende kiloburger wordt verorberd - wb

In de weken voorafgaand aan de hamburgeravond op 28 januari werden de lijnen van het jaarlijkse event uitgezet. De mannen wilden gehoor geven aan de ‘praatjes’ van supporter Johan Maat, die vond dat de burger eigenlijk wel wat groter mocht. De plannen voor een kiloburger challenge werden gesmeed en er werd gezocht naar vijf kandidaten. Vier mannen en een dame durfden de uitdaging wel aan, waarbij tot op het laatste moment geheim bleef wie nu de vijfde kandidaat zou zijn. Als echte helden werden de deelnemers ontvangen en gepresenteerd aan het publiek dat in grote getalen aanwezig was in het grand café.

De eetwedstrijd werd gepresenteerd door stadionspeaker John Kwakkenbos. Het publiek kon onder het genot van een normaal portie hamburger met friet het spektakelstuk aanschouwen. Daags voor het event leek het aantal aanmeldingen voor het blijven mee eten nog wat tegen te vallen. Maar met ruim honderdtwintig bezoekers werd deze twijfel ruimschoots weggenomen en moest er zelfs flink worden doorgewerkt.

Tom Verburg, één van de deelnemers die zich ten goede deed aan de kiloburger, genoot woensdagavond nog van landelijke bekendheid. Op het radiostation SlamFM mocht hij een toelichting op de challenge geven en gaf hij nog zelfverzekerd aan dat hij wel zou winnen. Verburg was inderdaad een grote kanshebber, maar uiteindelijk ging mystery guest Adri Droogh er met de titel vandoor. Hij wist binnen het uur zijn bordje als eerste leeg te eten. Schoonzoon Johan Maat die ook meedeed aan de challenge voorspelde dat juist. Johan krijgt binnenkort de mannen van Heren 1 thuis in de keuken op bezoek voor een portie hamburgers. En winnaar Adri, die komt volgend jaar zijn titel verdedigen. Ook als er een burger van meer dan één kilo op het menu staat.

Auteur: Marieke van der Hulst