Uitreiking cheque sponsorloop Roparun

Regio – Sylvanna Arslan, leerling van de Groene Hart Praktijkschool, mocht recent een cheque overhandigen met het bedrag dat opgehaald is tijdens de sponsorloop op 21 februari voor de Roparun.

Sylvanna haalde het hoogste bedrag op: maar liefst 92 euro. Dit deed ze door langs de deuren te gaan in de wijk waar ze woont.
De cheque van 1.310 euro werd overhandigd (zie foto) aan Yme de Jong, docent van de Praktijkschool, die een groep van vier lopers begeleidt op de Roparun van 19 t/m 21 mei. Zoë, Erika, Kamila en Mariska moedigen Sylvanna juichend aan. Ook zij hebben flinke bedragen opgehaald.
Meerdere goede doelen 
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. De Jong: “Om mee te kunnen doen moet je een bedrag inleggen. Om aan dit bedrag te komen heb ik bedrijven benaderd om ons te sponsoren en 600 kerststollen verkocht in december.” Daarnaast bedacht hij de sponsorloop voor de leerlingen van de Praktijkschool met het doel om geld in te zamelen. Op de vijfdeklassers na, want die waren met stage, deden alle klassen mee.

Sylvanna kreeg na afloop een cadeautje overhandigd als bedankje voor haar inzet. En de leerlingen uit de klas die het meeste heeft opgehaald weden op taart getrakteerd.