Uitverkocht huis Kaleidoskoop bij De Held

Nieuwkoop – De bijzondere voorstelling van de film De Held in Kaleidoskoop, met the making of van Karin Verlaan van de Nieuwkoopse roeivereniging De Meije als voorprogramma, was dinsdagavond helemaal uitverkocht.

bernadette-karin-300

Om het bijzondere karakter van de avond extra luister bij te zetten werden Bernadette Hoffmans, die als body double/stand in voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx de roei-opnames in Nieuwkoop verzorgde en Karin Verlaan, maker van de making of, feestelijk op de rode loper binnengehaald. (foto)
Na een korte introductie over de opzet van de making of door Karin vertelde Bernadette over haar ervaringen tijdens de opnames, gelardeerd met een aantal hilarische anekdotes: over de pruik: “zorg dat de pruik droog blijft als je te water gaat, hij kost wel € 3000”; over de drone-opnames: “gewoon doorroeien als de drone uit de lucht valt, dan komt hij niet op jou terecht”; over hoe interessant een baan in de filmbusiness kan zijn: in een scene wordt het vestje van Monic Hendrickx’ lijf gerukt door medehoofdrolspeler Daan Schuurmans. De knopen van het vestje vliegen in het rond. En omdat de scène verschillende keren moest worden overgedaan voordat de regisseur tevreden was, zat één persoon een hele middag in de loods steeds opnieuw weer knoopjes aan het vestje te naaien!

De making of was indrukwekkend en gaf een interessant inkijkje in wat er zoal bij deze filmopnames in Nieuwkoop kwam kijken aan voorbereidingen, apparatuur en logistiek. Maar er werd natuurlijk vooral genoten van de roei-opnames op de Kleine Polder en in de Meesloot waar naast Monic/Bernadette ook het water, het riet en de luchten de hoofdrol speelden.

Na een korte pauze begon de hoofdfilm die door de meesten positief gewaardeerd werd en waarin uiteindelijk maar drie minuten ‘Nieuwkoop’ bleek te zitten.

Met een dankwoord van de roeivereniging voor de medewerking van Kaleidoskoop  kwam een einde aan deze bijzondere filmavond.