Uitzending Kale kenners

Ter Aar – Op vrijdag 9 februari, op de dag dat de Olympische Spelen officieel werden geopend, waren De Kale Kenners weer bijeen voor hun uitzending die rijkelijk gevuld was.

Hoofdtrainer Hein Leliveld van ROAC uit Rijpwetering was de gast in het eerste uur. De uit Nieuwveen afkomstige Leliveld zetten zijn eerste stappen op de groene mat bij de plaatselijke SV Nicolaas Boys en wist het uiteindelijk te schoppen tot de Utrechtse selectie. Een zware blessure dwong hem echter tot stoppen met de sport als speler, maar hij wilde zeker bij de sport betrokken blijven.

Zo begon hij als elftalleider, maar al snel bleek hij over trainersbloed te beschikken. Via Nicolaas Boys en DOSR kwam hij als assistent-trainer bij topklasser VVSB. Absoluut hoogtepunt was het halen van de halve finale van de grote KNVB-beker. Op dit moment is Leliveld bezig aan zijn tweede seizoen bij ROAC waar hij ook volgend seizoen aan verbonden is. Op dit moment neemt zijn ploeg in de tweede klasse een keurige vierde plaats in.

In het tweede uur was schaatsen de hoofdmoot in de persoon van de kleurrijke trainer Wim Nieuwenhuizen. Deze bevlogen man vertelde honderduit over zijn team, het reilen en zeilen van de KNSB en vooral over de ontwikkeling van deze sport, die deze dagen  flink in de belangstelling staat. Bespiegelingen over het mondiale maar ook over het regionale schaatsen kwamen uitgebreid aan bod.

De quotes waren dan ook niet van de lucht. “Topsport is idioterie” en “voetbal is een spelletje, geen sport” werden opgetekend uit de mond van de Nieuwkoper. De twee uren waren omgevlogen voordat het kwintet van vanavond het in de gaten had, want ook Leliveld stelde zijn vertrek nog even uit.

Volgende week zijn De Kale Kenners er weer. Ditmaal komen waterpolo en voetbal aan de beurt. Wie de gasten van volgende zijn kunt u horen vanaf 19.00 uur op vrijdag 16 februari via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel voor inwoners van de gemeente Nieuwkoop, Ziggo abonnees via kanaal 1918 (alleen geluid) en kanaal 43 ( kabelkrant) en via de website www.rtvhollandsmidden.nl

Auteur: André van der Voort