Uitzending Kale Kenners

Ter Aar – Op vrijdag 9 februari vanaf 19.00 uur komen De Kale Kenners weer bijeen om weer eens ouderwets twee uur lang over sport te praten met hun gasten. Natuurlijk openen de heren met voetbal.

In het eerste uur schuift Hein Leliveld aan. De jonge ambitieuze trainer staat ook volgend seizoen aan het roer bij de zondag tweedeklasser ROAC (Rijpwetering Oud Ade Combinatie) en heeft in het verleden flink veel ervaring opgedaan bij zondag Topklasser VVSB. Eerder zwaaide Leliveld de scepter bij DOSR.

Naast voetbal is tennis zijn andere passie. Maar vooral gaan we met hem de velden langs om te kijken hoe onze regioclubs er voor staan, zo vlak na de winterstop en laten de heren hun bespiegelingen horen over hoe zij denken waar de clubs zullen gaan eindigen in dit seizoen.

Op dat moment hebben we de openingsceremonie van de Winterspelen van Pyeong Chang net verteerd en kunnen we gaan genieten van onder andere Annouk van der Weijden tijdens het schaatsen en uiteraard ook van de andere wintersporten. In dat licht hebben De Kale Kenners een gast uitgenodigd die zijn eigen schaatsteam heeft opgezet en hiermee niet onverdienstelijk heeft gepresteerd: Wim Nieuwenhuizen.

Het Schaatsteam Wim Nieuwenhuizen bestaat voor dit seizoen uit Vishwaraj R. Jadeja (India) en lid van SVU, Bart Valentijn uit Alphen aan den Rijn, lid van STG NiNo en Quinty van Klink uit Nieuwkoop, lid van STG NiNo. Het schaatsteam heeft als doel de top van het mondiale schaatsen te bereiken.

Dit doel is bereikt door Jochem Uytdehaage, Paulien van Deutekom, Marieke Wijsman, Ralf van der Rijst, Hans Klein Hesselink, Emiel de Jager, Marco Groeneveld en vele andere kampioenen. Ook Linda Bouwens, Emilie Gale en Tim Salomons hebben allen deel uitgemaakt van dit team.

Dit geeft aan dat de doelstellingen en ambities van het team realistisch zijn.
Via een uiterst professioneel en intensief programma zijn zij bezig deze ambities te realiseren. Met Nieuwenhuizen praten de heren uiteraard over dit team en verder over onderwerpen die allen met de gladde ijzers te maken hebben.

RTV Hollands Midden is te vinden via 107.4 FM in de ether, op 103.4 FM op de kabel voor inwoners van de gemeente Nieuwkoop, via Ziggo digitaal op 1918 (alleen geluid) en kanaal 43 (kabelkrant) Uiteraard is de site www.rtvhollandsmidden.nl ook een mogelijkheid om de uitzending te beluisteren.

Auteur: André van der Voort