Uitzwaaimoment Annelies Barnard

Nieuwkoop – Annelies Barnard, directeur WoningStichting Nieuwkoop (WSN) is donderdag tijdens een stakeholdersbijeenkomst uitgezwaaid.

annelies afscheid

De heer Koeslag overhandigt bloemen namens de RvC

In restaurant Lkkr ontving Barnard vertegenwoordigers van de gemeente, de politiek, collega bestuurders van andere woningcorporaties, de Raad van Commissarissen en de Huurders Belangen vereniging (HBV). Zij onthaalde iedereen op een presentatie van de huidige positie van de WSN. Hoe de corporatie er vijf jaar geleden voor stond en hoe nu de toekomst een stuk rooskleuriger is.

Onder andere met plannen voor groot onderhoud van honderden woningen en nieuwbouw in diverse kernen. Speciale aandacht had ze voor de centrumlocatie van Nieuwveen en het Driekoppenland in Noorden. ‘Op beide locaties zijn er er nog niet uit, maar we maken wel vorderingen.’

Speld voor HBV

Ook speciale aandacht voor de HBV. Deze groep bestaat al 25 jaar onder aanvoering van Leen Angenent. Barnard:  ‘Ik ben niet altijd de makkelijkste geweest, maar ik bewonder jullie doorzettingsvermogen en inzet.’ De vertrekkende directeur had een speld voor de HBV bestuursleden en de speld ging vergezeld met een bon en bloemen.

Futureproof

Marcel Bullinga was uitgenodigd om met het gezelschap in de toekomst te kijken. Bullinga is Keynote spreker over de toekomst. In zijn keynote ‘Ben jij futureproof? Overbodig in 10 jaar of superprofessional’ raasde hij door 10 vragen over de toekomst. Met een flinke dosis duurzaamheid, enige humor en veel robots. Hoe ziet de wereld eruit in 2050? Hoe wonen, werken, leren en organiseren we ons? Plus, ook niet onbelangrijk, heb jij nog een baan?

Na zijn voordracht vroeg hij aandacht voor het “testament” van Annelies. ‘Waar moeten we op letten bij de aanstelling van je opvolger?’ Uit het aanwezige publiek kwam suggesties zoals samenhang bevorderen en sociaal zijn.

Wethouder Pietersen had ook lovende woorden voor de vertrekkende directeur. ‘Let maar op haar twitterberichten en je bent altijd goed op de hoogte van de veranderingen in woningcorporatie-land.’

Namens de RvC had ook Bert Koeslag lovende woorden en bloemen en Leen Angenent van de HBV sloot de rij van sprekers. ‘We hebben best wat met elkaar te stellen gehad en nu gaat het net goed en dan ga je weg.’ (Barnard vertrekt naar een woningcorporatie in Wageningen – red)

De bijeenkomst werd na 17.00 uur voortgezet onder het genot van een hapje en een drankje.