Unilever voorbeeld voor VOMAR

Aapje heeft een kronkel. Unilever is een levensmiddelenfabrikant en Vomar is een winkel die Unilever producten verkoopt.

Nu wil Unilever niet meer in Rotterdam zitten omdat de Brexit voordeel voor Londen moet opleveren en de discussie over de belastingvrijstelling de aandeelhouders onzeker maakt. De kronkel is dat het gedrag van Unilever een voorbeeld is voor VOMAR en dat leidt tot een vergelijkbare beslissing.

De onzekerheid dat ze een winkel in Raarmeer mogen hebben duurt al te lang en de aandeelhouders willen resultaat en roepen Vomar terug naar Noord Holland. Wat een opluchting voor de Raad van Raarmeer, want het moeten beslissen over scenario A, B of C lag zwaar op de lever.

De Raad kronkelde al, wat moeten we kiezen, voor welk belang moeten we opkomen? Zullen ze toch nog schuldigen aanwijzen die deze ellende hebben veroorzaakt? Wie heeft wie op het verkeerde been gezet en wie heeft er daarna vergeten in te grijpen? Is er nog NUON geld om gedupeerden te helpen? Wie laat er een traan? Een levertraan misschien?

Aapje