Van alles een beetje

Regio – Na een mooie zaterdag en een mindere zondag begint de week maandag weer goed. Halverwege dalen de temperaturen echter weer wat.

Het warme en zonnige weer keert vandaag, maandag, snel terug. In de vroege ochtend heeft het uiterste zuiden nog te maken met bewolking en een lokale bui. Elders is het op wat sluierbewolking na zonnig en ’s middags breekt ook in het zuiden de zon goed door. Bij een matige noordoostenwind wordt het op grote schaal zomers warm met 25-28 graden. Door een vrij krachtige noordelijke zeewind is het in de kustgebieden minder warm met circa 20 graden op de Wadden en 15 aan de Zeeuwse westkust. Op de westelijke stranden is het 20-24 graden.

De nacht naar dinsdag verloopt helder bij minima tussen 10 en 14 graden.

Dinsdag wordt een droge en vrij zonnige lentedag. De noordoostenwind is matig en het wordt in het binnenland aangenaam warm met 23-25 graden. In Noord-Limburg wordt het lokaal 26 graden. Daarmee is het warm, normaal is het half mei 15-19 graden. In de kustprovincies is het iets minder warm met 21 à 22 graden en op de stranden is het door wind vanaf het water 19 of 20 graden.

Vanaf woensdag draait de wind naar de frissere noord(west)hoek en moet de temperatuur flink omlaag. Er is dan meer bewolking en de kans op een beetje regen neemt toe. Af en toe laat de zon zich nog even zien. Donderdag wordt het hooguit 13-16 graden. In het weekend lopen de temperaturen weer op. In het binnenland kan het dan weer ruim 20 graden worden.

Bron: weeronline