Van kil grijs naar koud winters

Regio – De komende dagen blijft het grijs met vooral dinsdag perioden met regen. De dagen daarna wordt het kouder en gaat het ‘s nachts vriezen. Later in de week wordt het zonniger.

grijs weer

Maandag (vandaag) wordt een overwegend grijze dag. Het noordoosten maakt kans op een spatje motregen en daar wordt het 4-5 graden. In het midden en zuiden kan op een enkele plek de zon even tevoorschijn komen en liggen de maxima op 6 of 7 graden.

Dinsdag wordt een overgangsdag naar koud winterweer. Overdag wordt het in de Randstad nog 4-5 graden en vanuit het westen trekt een regengebied over het land. In het noordoosten wordt het door een matige oostenwind niet warmer dan 1 tot 3 graden en daar kan behalve regen ook wat natte sneeuw vallen.

In de avond daalt de temperatuur in het noorden en in Overijssel en delen van Gelderland naar een enkele graad en in Groningen vriest het licht. De neerslag neemt dan af, maar doordat het nog niet helemaal droog is gaat de neerslag over in sneeuw. Mogelijk wordt het hierdoor op een enkele plek wit. In de loop van de nacht gaat het in grote delen van het land vriezen en is er kans op gladheid.

Vanaf woensdag is het koud winterweer. Aanvankelijk is er vrij veel bewolking en plaatselijk kan een beetje motregen of motsneeuw vallen bij een middagtemperatuur van 1 tot 3 graden. In het oosten van Groningen en Drenthe kan het ook overdag blijven vriezen.

Later in de week wordt het zonniger en blijft het droog. De nachten worden met -3 tot -8 flink koud en gevoelstemperaturen van -8 tot -11 in de vroege ochtend zijn geen uitzondering. Maar overdag kan de temperatuur door de zon juist naar een paar graden boven het vriespunt stijgen

Bron weeronline.nl