Van op het water naar in het water

Ter Aar – Aanstaande vrijdag 16 februari vanaf 19.00 uur beleven De Kale Kenners weer een nieuwe uitzending. Een weekje nadat de heren nog bijgepraat werden over schaatsen gaan de mannen nu letterlijk door het ijs.

Een sport waarmee “wij” ook inmiddels aardig aan de weg timmeren en tien jaar geleden nog door de dames Olympisch goud werd behaald is waterpolo. Een fysiek zeer zware sport met vele trucs onder water, het snelle aanvalsspel en de vele wisselingen binnen het zevental kenmerken deze sport.

Bas Oostwouder komt de heren kennis bijbrengen over deze mondiale sport, maar ongetwijfeld zal vooral het regionale aspect benadrukt worden. Bij wijze van uitzondering wordt er dus eerst met een andere sport begonnen in plaats van het gebruikelijke voetbaluurtje.

Daar is echter een goede reden voor, want de gast uit het regionale voetbal is dan op dat moment net klaar met zijn trainingen bij de jeugd van een BVO: Dijar Kasim, hoofdtrainer van Nicolaas Boys.

Dit seizoen presteren de groenzwarten opvallend goed onder zijn leiding. In de derde klasse volgen zij lijstaanvoerder Altior op de voet en men kan zelfs daar in Nieuwveen de eerste periode winnen mede dus door die uitstekende seizoensstart.

Aan Kasim de vraag hoe hongerig zijn ploeg is om promotie na te streven en natuurlijk hoe zijn team er momenteel op staat. Het seizoen is net over de helft en alle tegenstanders hebben tegenover elkaar gestaan. Een ideaal ijkmoment.

RTV Hollands Midden is te beluisteren via 107.4 FM in de ether, op de kabel via 103.4 FM en uiteraard via de website www.rtvhollandsmidden.nl. Ziggo abonnees kunnen terecht via digitaal kanaal 43 (kabelkrant)

Auteur: Adrie van Lith