Veel belangstelling Dorpsraad i.o.

Zevenhoven – Ze hebben iets met het getal 7: de dorpsraad Zevenhoven in oprichting. Maandag 13 november was er een informatieve bijeenkomst voor de inwoners.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jacco Domburg (li) informeert belangstellende jongeren

Er zijn 7 initiatiefnemers: Theo de Boer, Marjan Bos, Irene Brouwer, Jacco Domburg, Tije Domburg, Sonja vd Pijl en Femke Tersteeg. Er waren ook 7 hoofditems waarover de dorpsraad i.o. de inwoners wilde informeren. ‘Misschien dat we iets met een 7 in de naam van deze waarschijnlijk zevende dorpsraad van de gemeente Nieuwkoop kunnen doen.’

In partycentrum ‘t Trefpunt waren maandagavond zeker honderd belangstellenden. Ze konden nog wat reacties geven op de thema’s (ouderen, jongeren, wonen en winkelen, groen en recreatie e.d.) Theo de Boer toonde nog wat resultaten van de enquête die in Zevenhoven en Noordeinde was gehouden. Er waren ongeveer 300 ingevulde formulieren teruggekomen en dat geeft aan dat de betrokkenheid van de inwoners sterk is, constateerde De Boer.

De wensen van de inwoners zijn niet vreemd aan die vanuit andere kernen. Jongeren willen starterswoningen, ouderen willen seniorenwoningen, er kan en mag wat meer groen in het dorp, de snelheid op sommige wegen moet omlaag, er moeten ook meer activiteiten voor jongeren komen (o.a. voetbalkooi werd veel genoemd)

De resultaten van de enquête en de opmerkingen van de bijeenkomst van maandag wil men op dinsdag 12 december met belangstellenden in projectgroepjes gaan verwerken. De initiatiefnemers hebben namen van bereidwillige dorpsgenoten genoteerd en als het allemaal volgens plan verloopt, hoopt men in het voorjaar van 2018 een dorpsplan te hebben opgesteld en een dorpsraad te gaan oprichten.