Veel bewolking, maar weinig nattigheid

Regio – Vandaag is er een afwisseling van stapelwolken en zon en wordt het 13-15 graden. De stevige wind maakt het voor het gevoel fris. De dagen daarna wordt het wisselvallig en een paar graden frisser.
wolken3

Vandaag, vrijdag, is er vrij veel zon en trekken enkele wolkenvelden over het land. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken. In het noordoosten kan een enkele stapelwolk uitgroeien tot een lichte bui. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Er staat een stevige, vlagerige wind uit het noordwesten. In de kustgebieden waait vrij krachtig tot krachtig en op de Wadden krachtig tot hard (6-7 Bft.). In de rest van het land is de wind meestal matig.
Vanmiddag is er een afwisseling van stapelwolken en zon. In het uiterste noordoosten blijft kans op een enkele bui. De maxima komen uit op 13 graden op de Wadden tot een lokale 15 in het zuiden. Daarmee is het een stuk frisser dan de afgelopen dagen. Desondanks is het een graadje te zacht voor de tijd van het jaar.
Gedurende de middag neemt de wind iets in kracht af. Er staat in het hele land een matige tot vrij krachtige wind. Toch maakt de wind het voor het gevoel fris. De gevoelstemperatuur komt tussen 9 en 12 graden uit.
In de nacht naar zaterdag is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. In het noorden en oosten is kans op een enkele bui. In de rest van het land is het overwegend droog. De minima liggen tussen 5 graden in het binnenland en 10 aan de kust.

Zaterdag begint de dag overwegend droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. In de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en in de middag trekt een regengebied vanuit het noorden over het land. Het kwik stijgt naar 12-13 graden. Het is onstuimig met in het binnenland een matige tot vrij krachtige westenwind. In de kustgebieden trekt de wind aan naar krachtig tot hard.
Ook zondag is het wisselvallig en onstuimig. Er is een mix van zon, stapelwolken en buien. De noordwestenwind is vlagerig. Het waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard aan de kust. Op de noordoostelijke Wadden is de wind mogelijk stormachtig (8 Bft.) en is kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. De maxima komen uit op 11 graden in het oosten tot 14 in Zeeland.
De dagen daarna neemt de wind in kracht af en is het minder onstuimig. Overwegend droge dagen en wisselvallige dagen wisselen elkaar af. Daarbij is een mix van bewolkte dagdelen en zonnige momenten. De temperatuur stijgt in het midden van de week naar een graad of 14.
Bron: weeronline