Veel verkeer(d) in het weekend

Regio – Dit weekend heeft de politie weer een aantal bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, drugs of een combinatie van beide.

In Nieuwe Wetering reed op vrijdag 13 april iemand dronken over de A4. De bestuurder, een 54-jarige man uit Huizen was duidelijk onder invloed van alcohol, maar weigerde medewerking aan zowel een blaastest op straat als op het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de rechter zal een oordeel vellen over de zaak.

Ook op vrijdag 13 april rond 18:05 uur werd in Nieuwkoop een 41-jarige man uit die plaats gecontroleerd. Zijn rijbewijs bleek verlopen, een speekseltest gaf aan dat de man vermoedelijk onder invloed van drugs reed. Bij de man is bloed afgenomen, dit zal onderzocht worden door het Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van drugs. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook hier zal de rechter een oordeel vellen.

Vrijdagavond 13 april rond 23:19 uur werden agenten in een onopvallende politieauto ingehaald door een Audi. Na een achtervolging kon de bestuurder, een 32-jarige man uit Aalsmeer aangehouden worden in die plaats. De man bleek onder invloed van alcohol en drugs, ook bij hem is bloed afgenomen, ook dit bloed zal door het NFI onderzocht worden.

Zaterdagavond 14 april rond 22:39 uur reed een 25-jarige man uit Langeraar over de Ringdijk in Ter Aar. De man viel op doordat hij slingerend reed en moeite had de snorfiets onder controle te houden. De man kreeg een stopteken en bij controle bleek dat hij helemaal geen rijbewijs had. De man was verder niet onder invloed van enige stof. Voor het rijden zonder rijbewijs heeft hij een bekeuring gekregen, hij mocht zijn weg lopend vervolgen.