Verkeersmaatregelen Triathlon Nieuwkoop

Nieuwkoop –  Als de  Stichting Triathlon Nieuwkoop zondag 21 mei de 35e editie van de Triathlon Nieuwkoop houdt, zijn er diverse verkeersmaatregelen nodig.

Foto vrijwilliger - verkeersregelaar
Om 9.00 uur start het Nederlands Kampioenschap dames, de trio’s en de open serie bij Jachthaven Tijsterman. Om 12.30 start het Nederlands Kampioenschap heren. De eerste dames finishen rond 13.00 uur op het Evenemententerrein.
Om de veiligheid van de atleten te borgen zijn een aantal verkeersaanpassingen noodzakelijk. Op verschillende plaatsen staan verkeersregelaars om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden. Alle atleten fietsen in Nieuwkoop links, auto’s rijden rechts.

De Nieuwveenseweg, tussen de Beatrixlaan en De Hoogt, is van ’s morgens vroeg tot ongeveer 15.30 uur afgesloten. Verkeer van en naar Noorden, rijdt via de Beatrixlaan en de Julianalaan.
De Noordenseweg tussen de Hoogt en de Julianalaan is afgesloten. Verkeer Noorden naar Nieuwkoop).

De Ziende is afgesloten voor alle verkeer komend uit de richting Zwammerdam en Aarlanderveen tussen 9.30 en 16.30 uur.
Verkeer richting Nieuwkoop rijdt via N11 en Aarlanderveen.

De Achterweg, vanaf de Nieuwveenseweg tot aan de Lindelaan, is van 7.00 uur tot 18.30 uur éénrichtingsverkeer. Alleen verkeer in de richting van de Lindelaan is toegestaan.

De Achterweg tussen de Lindelaan en de rotonde Kennedylaan is van 7.00 uur tot 18.30 uur afgesloten.

Van 10.00 tot 17.30 uur is de Churchillaan, tussen de Kennedylaan en de Aarlanderveenseweg, éénrichtingsverkeer. Verkeer uit de wijken rondom de Churchillaan kan Nieuwkoop verlaten via de busbaan aan ’t Lange Stuk.

Eenrichtingsverkeer op de Kousweg. Autoverkeer is alleen mogelijk vanuit Zevenhoven richting Noorden. Verkeer vanuit Noorden naar Zevenhoven wordt omgeleid via de Hogedijk.

Er is een parkeerverbod:
Aan beide zijden van de Achterweg, van 7.30 tot 19.00 uur.
Aan beide zijden van de Churchillaan (vanaf de Aarlanderveenseweg tot het evenemententerrein) van 8.30 tot 19.00 uur.

De triathlon zal zoals gewoonlijk veel publiek naar Nieuwkoop trekken. Parkeerplekken worden duidelijk aangegeven middels een ‘P-route’. De parkeerplaatsen zijn:
Op het Sportpark De Dulen aan de Ladderhaak
Bij parkeerterrein Natuurmomenten (Nieuwveenseweg)
Industrieterrein Nieuwkoop
Op het Smidsvuur (in de wijk Buytewech)
Albert Heijn op het parkeerdek Achterweg
Tegenover de Rabobank op de Lindenlaan bij het Ashram College
Zwembad de Wel aan de Julianalaan