Verrassende ontknoping sportverkiezing

Nieuwkoop – In Partycentrum Parola te Langeraar zijn vrijdagavond 9 maart de sportprijzen van 2017 uitgereikt. Ongeveer 130 bezoekers zagen Jens Toornstra en Annouk v.d. Weijden sportman en sportvrouw van 2017 worden.

Presentator John Kwakkenbos (rechts) in gesprek met de vertegenwoordigers van de winnende sportorganisatie TTN. Geheel links Aart Rietveld van StBuNi

De bijeenkomst in Parola werd bijgewoond door veel prominenten uit de Nieuwkoopse sportwereld. Echter ook van bestuurlijke (verenigingen) en politieke zijde (burgemeester, wethouder en raadsleden was belangstelling. Een team van vrijwilligers heeft wekenlang inspanningen gepleegd om filmpjes en presentaties te vervaardigen om er één professioneel geheel van te maken. Dat lukte prima, John Kwakkenbos presenteerde de verkiezing in de zaal en via RTV Hollands Midden was de verkiezingsavond live te beluisteren.

In de categorie sportorganisatie won de Triathlon Trainingsgroep Nieuwkoop. Al 30 jaar organiseert deze organisatie de triathlon van Ter Aar. In de categorie sportvrijwilligers werden Arjan Kieboom (Novo Stars), Harry van Leeuwen (NSV’46, Gerard v.d. Helder (STG Ter Aar) en Joost van Veen (TAVV) gehuldigd. Sportkanjer werd Joyce de Wit uit Nieuwkoop. De 51-jarige Joyce behaalde drie keer brons op een NK voor invalide sporters (o.a. discus werpen en kogelstoten). Sporttalent werd schaatstalent Wessel Ubink uit Langeraar. Sportploeg van 2017 werd het zeilduo Klaas ‘t Hoen en Brechtje v.d. Werf (zeilkampioenen).

Sportvrouw van 2017 werd Annouk v.d. Weijden. Met name haar uitstekende prestaties op het OKT waardoor zij zich plaatste voor de OS telde voor de jury zwaar.

Bij de sportmannen was het nog spannender. Niet Jetze Plat, maar Jens Toornstra werd sportman van 2017. Plat werd nationaal zelfs paralympisch sporter van Nederland. In Nieuwkoop vond de jury het kampioenschap van Feyenoord (na 20 jaar) dusdanig zwaarwegend, dat Toornstra de sportman van 2017 in Nieuwkoop werd.