Verwondering in ontwikkeling

Nieuwkoop – De woonwijk De Verwondering (Nieuwveen) is volop in ontwikkeling. Het Parkeiland is zo goed als klaar.

Het is een gevarieerd eiland geworden met onder andere vrijstaande woningen, sociale huurwoningen en zorgwoningen. Met een nieuwsspecial hebben we omwonenden geïnformeerd over de ontwikkelingen op het Noorder- en Zuidereiland.
Wethouder Paul Platen vertelt: “In 2012 kwamen de eerste woningen in De Verwondering op het Parkeiland. Uitgangspunt voor het woonproject was altijd een gevarieerde wijk met woningen voor uiteenlopende doelgroepen. Ik ben er trots op dat dat ook echt lukt. Op het Parkeiland zijn woningen voor starters, senioren, sociale huur, ruime eengezinswoningen en vrijstaande woningen. Door het woningbouwproject kunnen meer inwoners in hun eigen dorp blijven wonen en is er ook ruimte voor mensen van buiten. Nu is het tijd voor de volgende fase: de ontwikkeling van het Noorder- en het Zuidereiland. Deze twee eilanden gaan we als een gasloze wijk ontwikkelen. Zo krijgt de woonlocatie steeds meer vorm en past dit echt bij de woonwensen en duurzaamheidsambities van deze tijd.”

Heeft u interesse in een vrije kavel in De Verwondering of wilt u ook de ‘nieuwsspecial’ lezen? Neem dan een kijkje op de website www.plandeverwondering.nl.