Viering Veteranendag Nieuwkoop

Nieuwkoop – De gemeente houdt vrijdag 23 juni de jaarlijkse Veteranendag in het gemeentehuis te Nieuwveen.

banner veteranendag

Hiermee wil de gemeente waardering en respect tonen voor de veteranen in deze gemeente.

Vanaf 17.30 uur ontvangt men de veteranen met hun partners in het gemeentehuis aan het Teylersplein. U kunt ook een kijkje nemen bij de expositie verzorgd door de Cultuur Historische Vereniging Ter Aar. Om 18.00 uur start het officiële gedeelte. Na het wel­komstwoord vertelt veteraan Rik van Trigt over zijn missie naar Libanon en over zijn huidige werk bij Defensie. Ron Biegel presenteert het boek ‘Loslaten dat gaat niet meer’ van Gerard van Pijkeren. In het boek vertellen Indiëgangers uit Ter Aar over hun ervaringen.

Het officiële gedeelte wordt afgesloten met de Last Post en twee minuten stilte.

Hierna is er een Indisch buffet. Een mooie gelegenheid om met elkaar herinneringen op te halen en ervaringen uit te wisselen. Met een kopje koffie of thee met spekkoek sluit men de bijeenkomst af.

Voorafgaand aan de algemene bijeenkomst wordt aan enkele veteranen het Draaginsigne nobelprijs VN-militairen uitgereikt. Dit begint om 16.30 uur. U bent van harte welkom ook hierbij aanwezig te zijn.

Het programma is samengesteld in overleg met een vertegenwoordiging van Nieuwkoopse veteranen. De organisatie vindt het fijn als ook jonge veteranen naar de veteranendag komen. Kent u een jonge veteraan? Wilt u hem of haar dan wijzen op deze bijeenkomst?