Vink en Veenman bouwt in Driekoppenland

Nieuwkoop / Noorden – Lange tijd zijn er in Noorden geen nieuwe woningen gebouwd. Daar komt nu verandering in. Vink en Veenman gaat 25 woningen bouwen in Driekoppenland.

Kantoor van Vink en Veenman in Nieuwkoop

Burgerinitiatief Stichting DrieKoppenland heeft met het woningbouwproject DrieKoppenland het voortouw hierin genomen. Samen met de gemeente maakten zij de plannen voor het project en nu is het zover. Driekoppenland wordt een kleinschalige, gevarieerde woonwijk midden in de waterrijke natuur van het dorp Noorden. De woningen liggen rond een toekomstige boomgaard met park. Driekoppenland is een gasloze wijk. Dit betekent dat de woningen van warmte worden voorzien door middel van een warmtepomp.

In Driekoppenland komen verschillende soorten woningen waaronder vrije kavels, CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)-kavels en sociale huurwoningen. Bouwbedrijf Vink + Veenman B.V. heeft bij de gemeente aangegeven dat zij grond willen kopen voor de bouw van 25 rij/hoekwoningen binnen het project. Hiermee sluiten zij aan bij de actuele marktbehoefte.

Op donderdag 30 augustus ondertekenen wethouder Guus Elkhuizen en Allie Blijleven van Vink en Veenman in het gemeentehuis te Nieuwveen de koopovereenkomst.