Vlinder- en Bijendag bij Sfeerstal

Nieuwveen – B&B hotel en Theehuis De Sfeerstal houdt vrijdag 18 augustus een Vlinder & Bijendag.

Vlinder en bij afbeelding
In de Pluktuin zijn van 10.00 – 17.00 uur diverse deelnemers zoals een Imker en vrijwilligers van de IVN. Er zijn decoraties te koop en u ontvangt meer informatie over dit belangrijke onderwerp.
Bijen, vlinders en andere bestuivers zijn namelijk enorm belangrijk voor de voedselproductie van de mens. Zonder deze insecten hebben wij geen eten op ons bord. Daarom moeten we er voor zorgen dat bijen & vlinders genoeg planten tot hun beschikking hebben die stuifmeel en nectar leveren. Een andere reden is natuurlijk dat het prachtige beestjes zijn, die net als wij, het recht hebben om te bestaan.

In de bloemenpluktuin, die deze dag ook open is, kunt u ook prachtige vlinders & bijen tegenkomen. Er wordt een workshop “Vlinder van Wilgentenen” maken gegeven, waarvoor u kunt inschrijven op de website.

Kinderen kunnen zich vermaken met een kinderworkshop, bloemenplukken, de trampoline, wip of de schommels.
De Sfeerstal met terras is geopend voor een drankje, huisgebakken lekkernijen of een huisgemaakte lunch. Iedereen is van harte welkom, de toegang en het parkeren is gratis. Voor meer info en inschrijven: www.sfeerstal.nl/nieuws/
De Sfeerstal, Hogendijk 5, 2441 CK Nieuwveen (Z-H) telnr. 0172 538642