Voetbal en atletiek bij De Kale Kenners

Uitzending vrijdag 2 november 2018

De studio bleef even zonder gast, even na 19.00 uur. Een kleine vergissing in de planning werd toch nog goedgemaakt en dat gaf de mannen de gelegenheid om het regiovoetbal nader te bespreken.

Voetbal dus in het eerste uur. De wedstrijd Aarlanderveen-Alphense Boys werd uitgebreid aan een analyse onderworpen, net als TAVV-Berkel en de kansen voor de thuisploeg.
Daarna was het de beurt aan Manfred van den Bosch om het eens over zijn club te hebben: Altior. De Langeraarders begonnen stroef, maar zijn inmiddels vol zelfvertrouwen na drie opeenvolgende zeges. Zondag wacht KDO, een geduchte en ambitieuze tegenstander.
Van den Bosch beschikt over een zowel jeugdig deel als routiniers binnen zijn selectie. Het verschil van het moeten winnen als dat men niet persé moet, maar uiteraard wel mág, vergt een ander type voetbal. Toch probeert de trainer met verschillende speltypen de tegenstanders te verrassen. Tot nu toe is dat niet zonder succes gebleken.

Het tweede uur kwam de jonge atlete en Nederlands kampioene atletiek Dagmar Smid aan het woord. Met haar begonnen de heren naar de oorsprong van haar loopbaan. Al op zesjarige leeftijd kwam zij voor het eerst op de sintelbaan in actie. Na enkele onderdelen uitgebreid gedaan te hebben kwam er vooral uit dat zij het lopen goed beheerste. De jaren erna ging zij zich eerst bekwamen op de 400 meter, maar later maakte zij de overstap richting 800 en 1500 meter.

In het crossen heeft zij eveneens verdienstelijke prestaties geleverd. Ook daarin behaalde zij onlangs nog titels. Een echte sportvrouw. Voorzichtig werd gesproken over Parijs 2024, waar zij zowel mentaal als fysiek op haar sterkst zou moeten zijn.

De tijd ging net zo snel als Dagmar zelf. Over twee weken zijn de heren weer terug. Naast het voetbal (overigens een échte kraker) ontvangen de heren een heuse bondscoach. Wie dat zal zijn hoort u op vrijdag 16 november vanaf 19.00 uur op RTV Hollands Midden, op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV kanaal 43 (kabelkrant) en 1918 (radiokanaal) Uiteraard is ook alles wereldwijd te volgen via ww.rtvhollandsmidden.nl. Graag tot dan!

Meer over: ,